20 de trucuri de învățare pentru îmbunătățirea memoriei

20 de trucuri de învățare pentru îmbunătățirea memoriei

Am căutat, de-a lungul și de-a latul, pe internet pentru a găsi cele mai bune 20 de trucuri de învățare care să-ți ajute creierul să rețină mai repede și mai ușor informația. Scopul fiind ca, în cele din urmă, să te descurci mai bine la examene.

Plimbă-te înainte de examen

Este dovedit că exercițiile îți ajută memoria și creierul, în general. Studiul condus de doctorul Chuck Hillman de la Universitatea din Illinois ne arată că 20 de minute de mers înainte de examen vin cu îmbunătățiri asupra performanței.

Spune cu voce tare în loc să citești

Cu toate că ți se poate părea puțin nebunesc, doar oferă-i o șansă. Vei fi surprins cât de multă informație poți învăța atunci când o spui cu voce tare. Recomandare: nu încerca asta într-o bibliotecă.

Oferă-ți un mic premiu

Sunt foarte multe modalități prin care să poți implementa un sistem de premiere în obiceiurile tale de învățare astfel încât să fii mai eficient. Uite cum te poți motiva cu ursuleți din jeleuri:

Învață-i pe alții ce ai învățat

Cea mai bună metodă prin care să testezi dacă ai învățat cu adevărat este să-i înveți pe alții. Dacă nu îți poți convinge prietenii să te asculte câteva minute cum vorbești despre organismul uman, atunci poți încerca să livrezi informația către un public format din animale de pluș.

Creează asocieri mentale

Abilitatea de a face conexiuni nu este cea mai ușoară metodă prin care să-ți amintești informații, însă te va ajuta la grilele pentru admitere. Steve Jobs spunea: „Creativitatea înseamnă să conectezi lucruri. Atunci când întrebi oamenii creativi cum au reușit să facă ceva, aceștia încep să se simtă puțin vinovați pentru că, de fapt, nu au făcut nimic. Doar au văzut ceva.

Hărțile mentale sunt o bună metodă prin care să conectezi idei creând o perspectivă vizuală asupra diferitelor conexiuni. Acolo unde materia este stufoasă iar examenele presupun multă muncă, îți poți asigura succesul la grile medicină sau grile drept cu hărțile mentale.

Desenează diagrame

Desenarea diagramelor te poate ajuta să vizualizezi informația pe care îți este greu s-o descrii. Astfel, îți creezi o memorie vizuală ce poate fi foarte ușor reamintită în timpul examenului. S-ar putea chiar să ți se ceară să desenezi diagrame precum inima corpului omenesc în examene, așa că apucă-te de treabă.

Times New Roman este cel mai ușor font de citit

Altfel spus, există un motiv pentru care Times New Roman este fontul de bază pentru cele mai multe aplicații.

Folosește aplicații pentru blocarea distragerilor

Aplicațiile de tip Self Control te ajută să eviți distragerile prin blocarea anumitor websiteuri pentru un interval de timp specific. Cel mai bun exemplu? Pomodoro.

Vizionează un documentar relevant materiei pe care o studiezi

Documentarele sunt o metodă interesantă prin care să ai acces la „întreaga poveste” într-un timp scurt. Acest lucru te va ajuta să-ți aduci aminte informații esențiale. Mai mult, dacă menționezi că ai vizionat respectivul documentar, s-ar putea să primești puncte bonus la examen.

Folosește Google ca un profesionist

Salvează timp atunci când cauți resurse pe cel mai mare motor de căutare din lume: Google. Urmează sfaturile din imaginea următoare pentru a descoperi lucrurile de care ai nevoie:

Creează cartonașe pentru un joc de memorie rapidă

Testează-ți rapid memoria și cunoştinţele privind concepte cheie, definiții, citate și formule cu ajutorul cartonașelor.

Ia pauze regulate

Atunci când creierul tău lucrează, ai nevoie de pauze regulate de la studiu pentru a-ți ajuta creierul să absoarbă mai multă informație. Dar și pentru a te menține motivat și focusat. Apelează la pauze scurte după sesiuni de învățare de 45-50 de minute. De obicei, informațiile noi pe care le citești după o oră și jumătate de studiu sunt aproape imposibil de asimilat.

Ascultă melodii care să te ajute să înveți

Muzica clasică este printre cele mai liniștite și armonice tipuri de muzică. De asemenea, muzica lui Mozart îmbunătățește performanțele mentale.

Asigură-te că spațiul tău de studiu este portabil

Cu toate că suntem creaturi care preferă să stea mereu în fotoliul favorit, retenția se îmbunătățește atunci când variezi locurile în care studiezi.

Practică, practică, practică

Grilele pentru admitere sunt una din cele mai bune metode prin care să ai parte de rezultate fantastice la examen. Ele reprezintă, de fapt, metoda practică cea mai apropiată de examenul de admitere. Intră pe grile-admitere.ro și testează-ți cunoștiințele.

Nu sta treaz în noaptea dinainte de examen

Asigură-te că ai parte de un somn adecvat înainte de admiterea pentru facultate. În timpul somnului, creierul asimilează informația pe care ai învățat-o în timpul studiului. Astfel, cresc șansele să îți aduci aminte formulele ălea întortocheate.

Descoperă noi metode de învățare

A încerca noi metode prin care să studiezi te poate ajuta să descoperi ce funcționează pentru tine. Folosește tehnologia în avantajul tău și vizionează discursuri TED sau folosește dicționare inteligente.

Folosește arome și mirosuri pentru a-ți activa memoria

Acest lucru poate fi ciudat, însă a folosi spray-uri sau a consuma gumă cu diverse arome, te poate ajuta să-ți aduci aminte informații valoroase.

Învață în grup

A învăța în grup te poate ajuta să îmbunătățești experiența de care ai parte atunci când studiezi. Pe grile-admitere.ro îți punem la dispoziție unelte prin care să contactezi membri prezenți pe platformă pentru a studia împreună.

Meditează

Meditarea este una din metodele de studiu care ajută studenții să rămână concentrați atunci când studiază. Însă nu doar că te va ajuta să studiezi mai bine, însă îți va reduce și nivelul de stres dinainte de examen.

Oricare ar fi metoda pe care o abordezi, îți recomandăm să ai o gândire pozitivă. Este uimitor cum o atitudine pozitivă generală îți impactează rezultatele examenului și te motivează să te dai jos din pat în fiecare zi pentru a învăța.

Tu ai alte metode prin care lucrezi să îți îmbunătățești memoria? Scrie-le mai jos!