Cele 4 tipare de învățare | Tu pe care îl recunoști?

Cele 4 tipare de învățare | Tu pe care îl recunoști?

E ora 00:12 când încep să scriu, dar voi programa articolul pentru ora prânzului.

Am să fiu scurt, însă vreau să îți povestesc despre tiparele principale de învățare conform unei analize celebre a stilului cognitiv. Vei vedea cuvinte ciudate la început, dar crede-mă, vor face sens în final.

Sunt sigur că te va ajuta să înveți mai bine pentru rezidențiat dacă îți acorzi 5 minute să reflectezi asupra acestor tipuri de învățare.

Le găsești în imaginea de mai jos.

 

Nu este obligatoriu să intri într-o anumită categorie de mai sus. Poate ești tipul de student care îmbină două sau trei metode cu succes, dar important este să știi care și să te concentrezi pe cele potrivite. Acesta este scopul mesajului.

 

Studenții dezvoltă abilități și strategii diferite de învățare pe parcursul școlii și facultății.

Cu toate acestea, cei mai mulți rămân „constanți” în modul în care analizează mediul, procesează informații și exprimă și utilizează cunoștințele.

Diferitele stiluri cognitive descriu modul în care sunt procesate informațiile și stilurile de învățare descriu modurile în care oamenii interacționează cu ideile și experiențele.

Analiza stilului cognitiv, Riding and Cheema, determină dacă o persoană se concentrează pe părți (analist) sau întreg (holist) sau dacă înțelege mediul din jurul său folosind cuvinte (verbalist) sau imagini (vizualist) (după Stewart, 2013).

Abordarea cognitivă analitică este, de asemenea, aplicată de teoreticienii Peter Honey și Alan Mumford, dar și Kolb.

Hai să vedem, în termeni mai simpli, ce înseamnă asta.

Cum funcționează fiecare tipar de învățare?

Tipul analist

Se concentrează pe concepte și procese abstracte, împarte totul în componente individuale și organizează părțile. Este ce care iubește să construiască, să pună cap la cap informații.

Tipul holistic

Prezintă o abordare holistică cognitivă și îi place să adune informații din lumea din jurul său, să aplice perspective diferite la probleme și să vină cu o serie de soluții. Este cel care adoră să aibă imaginea de ansamblu.

Diferitele tipuri de situații de învățare se pretează, de asemenea, spre diferite medii de procesare.

Tipul verbalist

De exemplu, poate fi stimulat de mediul social, învățând extraordinar de mult pe canalele verbale. Este, adesea, cel care învață mereu cu voce tare sau excelează într-un grup de studiu.

Tipul vizualist

Cu imagini și obiecte poate fi folosit pentru a găsi soluții practice la probleme. Abilitatea de a vizualiza poate permite, de asemenea, vizualiștilor să conceapă soluții tehnice la probleme și a aplica soluții ca un convergent (Kolb).

Vizualistul este cel care își desenează propriile scheme pentru a înțelege mai ușor

Verbaliștii și vizualii se găsesc în cadranul abstract al modelului Kolb-Biglan, care prezintă atât flexibilitate intelectuală, cât și inovație practică.

În concluzie

Științele pure se bazează pe domeniul cognitiv și dezvoltă abilități conceptuale de rezolvare a problemelor; profesiile științifice precum medicina dezvoltă metode de învățare care aplică seturi de competențe la probleme practice; profesiile sociale dezvoltă teorii prin practică, deoarece acționează în cadrul societății; iar cele umaniste dezvoltă teoria socială prin auto-reflecție și observare a lumii din jurul lor.

Scopul acestui mesaj este să te îndrume în direcția potrivită și să insiști pe metoda care funcționează pentru tine.

Fiecare dintre noi este extrem de diferit, TU ești diferit, așa că nu îți rămâne decât să accentuezi modul în care tu deja ai rezultate.

Metoda TA.

Având în vedere că platforma Grile-Rezidentiat.ro este despre exercițiu și aplicare/testare a noțiunilor teoretice, eu consider că se mulează cu succes pe fiecare tipar de mai sus.

Tu ce părere ai?

Aș aprecia foarte mult dacă mi-ai da un comentariu să îmi spui cum te-a ajutat această informație despre tiparele de învățare, ca să știu cum ajustez articolele viitoare.

Între timp, spor la învățat și rezolvat grile!