Care sunt gândurile cu care vei trece în 2023?

Salutare,

Diana aici.

Azi nu vreau să te rețin mult.

Mai este puțin și intrăm într-un alt an. Unii încântați, alții speriați, unii entuziasmați, alții descumpăniți, iar unii dintre noi…indiferenți.

Oricare ar fi starea noastră, un lucru putem să îl avem în vedere cu această trecere dintr-un timp, în alt timp: oportunitatea resetării.


1. Sims

Știi momentul acela când ieși dintr-o cameră și te duci în o alta cu un scop precis? Doar că atunci când ai intrat pe ușa noii camere, ai uitat de acel scop precis?

Fie o putere mai mare se joacă Sims cu noi și ne dă cancel la ce vrem noi să facem acolo, fie ne aflăm sub imperiul de “doorway effect”.

Pe scurt, creierul pare a fi setat ca atunci când părăsim un mediu și intrăm în altul, să își dea resetare la amintirile din mediul deja părăsit. Cu tot cu intențiile pe care le aveam atunci când am părăsit, spre exemplu, dormitorul pentru bucătărie (mâncare mai mult ca sigur).


2. Dintr-o lume-n altă lume

E și o melodie de la Subcarpați cu numele ăsta. Foarte drăguță, dar nu despre ea este vorba. Dă-i un play oricum.

Creierul nostru poate găzdui doar o anumită cantitate de informații în același timp. Și cu cât adăugăm altele, fără să eliberăm, cu atât devenim mai haotici, mai încărcați și mai stimulați. De aceea este binevenită orice strategie, chiar și cea de “doorway effect”, pentru mintea noastră.

Revenind la o altă lume: nu crezi că trecerea într-un alt an poate funcționa ca o ușă prin care să facilitezi resetarea unei minți încărcate de tot ce a acumulat pe parcursul acestui an?

Poate fi momentul potrivit pentru schimbări pe care de ceva timp le doreai. New year, new me, oricât de enervant ar suna, poate fi o oportunitate. Nu de schimbare drastică a propriei identități, dar măcar de îmbunătățire. În limite rezonabile, evident, și cu multă disciplină aplicată zilnic apoi.


3. Așadar și prin urmare?

Așadar și prin urmare, închei cu o întrebare.

Bine, cu mai multe, dar nu îmi ieșea rima. Poți răspunde la ele dând un reply, sau poți doar să le rumegi singur(ă).

Cu ce gânduri treci dintr-o lume-n altă lume, dintr-un an în alt an?

Îți este mai ușor să faci schimbări și să scapi de un înveliș care nu îți mai servește, ca șarpele, odată cu trecerea într-un nou an? Sau o faci oricum constant?

Ce îți va aduce mai mult sens în viitor? Încotro îți vei distribui, deci, energia și gândurile?

Și ultima întrebare și gata, promit că mă opresc: cu ce stare de spirit întâmpini provocarea examenului pe care îl vei susține în acest an?


Creștem împreună,
Diana

Hei, merci că ai citit până aici! 🤗

↓ Te-ar putea interesa și următorul articol...