🐣 Prinde reducerile din Oferta de Paște - 25.04, ora 19

[QUIZ] Cum ești?

Te înțeleg. Știu prin ce treci.

Stres, licență, examene, învățat pentru rezi, toate astea din nou și din nou.

Când eram într-a 12-a, primeam în fiecare săptămână la biologie câte un set de 60 de grile de rezolvat, din toată materia. Nu aveam Grile-Admitere.ro pe atunci – trebuia să îmi fac de dinainte foaia „de concurs”, să îmi pun timer pe telefon, să rezolv încercând să nu îmi amintesc litera răspunsului corect (ceea ce devenise foarte dificil), iar apoi să caut răspunsurile la sfârșit.

Îmi lua extrem de mult timp, iar dacă greșeam un singur răspuns de la o grilă, simțeam cum mi se umplu ochii de lacrimi, deși nu puteam să plâng, și mergeam să mă iau la bătaie cu sacul de box din curte, până mi se învinețeau pumnii.

Ăsta era modul meu să „cope with stress”, îmi ziceam. Acum, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că nu era un lucru normal, ci o manifestare a Sindromului de Burnout (oboseală cronică). Însă el se poate manifesta diferit de la persoană la persoană.

Eu am creat un quiz simplu, de 5 întrebări, care îți va spune cât de aproape ești de Burnout, împreună cu 5 sfaturi ca să nu ajungi niciodată acolo.

Pentru asta, dă click pe butonul de mai jos. Se va deschide o fereastră de Messenger, unde vei alege, pe rând, cât de mult te identifici cu fiecare din cele 5 afirmații. Vei primi rezultatele pe loc, alături de interpretarea lor, dar și cele 5 sfaturi care să te ajute să treci mai ajutor prin perioada asta dificilă.

Apoi, în funcție de cum te situezi, te poți folosi de următoarele articole pe care ți le-am pregătit, pentru a învăța cum poți combate stresul de dinaintea rezidențiatului.


Nu în ultimul rând, nu uita că nu sunt un psiholog – sunt doar un coleg de-al tău, care încearcă să te ajute din propria experiență. Dacă simți că ai o problemă serioasă cu stresul, sau te simți depășit de situație, apelează la un specialist. Doar el te va putea ajuta.

Scrie-mi pe teo@marsilian.com cum stai cu stresul, ce probleme ai, și voi încerca să te ajut.

Hei, merci că ai citit până aici! 🤗

↓ Te-ar putea interesa și următorul articol...