👉 Aștepți un semn ca să te apuci de învățat pentru Rezi? Ăsta e!

Tu cât de motivat/ă ești?

Ești cu adevărat motivat să îți atingi scopurile în viață? Cât de mult te străduiești să îți duci obiectivele la bun sfârșit? După cum știi, a vrea un lucru și a munci pentru el sunt două noțiuni total diferite.

Așadar, care e diferența dintre cei care nu par să ajungă niciodată unde și-au propus, și aceia care sărbătoresc reușită după reușită? Cel mai adesea e vorba de motivație, în special de motivația intrinsecă.

Ea reprezintă acea forță care ne animă. Este setea noastră internă de a realiza, de a produce, de a ne dezvolta și de a merge înainte. Atunci când ești pe punctul de a renunța, sau nu știi nici măcar de unde să începi, motivația internă este cea care te împinge de la spate.

Datorită motivației vei învăța și te vei dezvolta indiferent de situație. De aceea este o unealtă atât de importantă pentru atingerea obiectivelor și, în cele din urmă, pentru a reuși în viață.

Așadar, cât de motivat ești de fapt? Ți-am pregătit un scurt chestionar ca să înțelegi mai bine cum stai la acest capitol. Apoi vom discuta punctual răspunsurile tale, oferindu-ți sfaturi personalizate despre cum să îți dezvolți motivația, astfel încât să poți ajunge acolo unde îți dorești.

Chestionar

Pentru fiecare din afirmațiile de mai jos, bifează în ce măsură te identifici. E în interesul tău să fii cât se poate de sincer, iar răspunsurile tale să fie cele adevărate, nu neapărat cele corecte. Atunci când ai terminat, apasă butonul „Calculare punctaj” poziționat mai jos pentru a-ți afla scorul, și nu uita să-l împărtășești și prietenilor pe Facebook. Ulterior, urmărește-ți punctajul pentru fiecare din cele 4 planuri pentru a ști unde trebuie să mai lucrezi.


{{$index+1}}.
Niciodată Întotdeauna


Punctajul este {{total_marks}}
Te rog să răspunzi la toate întrebările


Interpretarea rezultatelor

Intervale
Ce înseamnă asta pentru tine
{{item.low}} - {{item.high}}


Factorii motivației intrinseci

Motivația intrinsecă, sau auto-motivația, este un mecanism complex. Aceasta este legată de gradul de inițiativă în urmărirea provocărilor, de siguranța că ești în stare să îți atingi obiectivele și, nu în ultimul rând, de mentalitatea că dacă muncești suficient de mult, vei reuși (sau vei fi pe podium, dacă e vorba de o competiție).

Pentru construirea unui nivel de nedoborât al motivației este necesară îndeplinirea a 4 condiții:

  1. Încredere în sine și în propriile puteri
  2. Gândire pozitivă, în special în ceea ce privește viitorul
  3. Concentrare și obiective solide
  4. Un mediu motivant
Lucrând la toate aceste aspecte vei reuși să îți îmbunătățești rapid nivelul de motivare. Să aruncăm o privire asupra fiecăruia dintre acești factori.

Afirmațiile {{item.linked_questions.join(",")}} | {{item.part_marks}} din {{item.part_total}}
-



Puncte cheie:

  • Pentru cei mai mulți oameni, motivația nu vine de la sine. Și chiar și aceia care stăpânesc motivația intrinsecă au nevoie din când în când de un mic sprijin.
  • Construiește-ți motivația intrinsecă exersându-ți abilitățile de a-ți seta obiective, de a gândi pozitiv și de a-ți crea imagini mentale ale succesului, dar și dezvoltându-ți stima de sine și încrederea în propriile forțe.
  • Mentalitatea privind atingerea obiectivelor poate face diferența dintre succes și eșec. Creează-ți idealuri și muncește din greu pentru a le atinge. Monitorizează-ți constant nivelul motivației și găsește diferite moduri de a-l ridica. Dacă muncești activ ca să-ți ridici moralul, vei spori în mod semnificativ șansele de a ajunge exact acolo unde îți dorești.

Hei, merci că ai citit până aici! 🤗

↓ Te-ar putea interesa și următorul articol...